Nieuw project

Helpers in de zorg verlichten werkdruk in COVID-tijden

Sinds november 2020 zijn tientallen extra medewerkers aan de slag in het AZ Sint-Jan. Deze ‘helpers in de zorg’ komen uit diverse sectoren en hebben geen ervaring als zorgkundige. Na een korte opleiding kunnen ze meteen aan het werk in het ziekenhuis. Mieke Vannoote, projectleider zorginnovatie, licht het project verder toe.

De overheid voorziet tijdens de coronacrisis een extra financiering voor helpende handen in het ziekenhuis. Aangezien er niet voldoende verpleegkundigen beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt, besloot het AZ Sint-Jan om de jobs tijdelijk open te stellen voor mensen die niet uit de zorgsector komen. Het zijn betaalde jobs en dus geen vrijwilligerswerk.

Wie zijn de helpers in de zorg?

Werknemers uit zowel de horeca-, transport- en retail-sector reageerden op de vacature. Het gaat om mensen die tijdelijk werkloos waren als gevolg van de crisis. Hiernaast kwam er ook interesse van mensen die zich effectief willen omscholen tot verpleegkundige, vroedvrouw, zorgkundige of logistiek medewerker.

We hebben er zoveel mogelijk voor gezorgd om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Hierbij hielden we rekening met hun mogelijkheden en ervaring. Zo hebben we iemand die op een hotelreceptie werkte ingezet aan het onthaal van een afdeling.

Op het piekmoment waren er 50 helpers in de zorg aan de slag in het ziekenhuis.

Wat zijn hun taken?

Helpers in de zorg komen zowel op COVID-diensten als de andere afdelingen terecht. Ze hebben een ondersteunende functie voor het verplegend personeel. Dankzij hun hulp kunnen zij zich meer op de echte zorgtaken richten. De helpers zijn heel breed en flexibel inzetbaar.

Een greep uit hun takenpakket:

1
Aangeven van materialen
2
De bevoorrading aanvullen
3
Bedden opmaken
4
Transport van patiënten
5
Opdienen en afruimen van de maaltijden

Specifieke taken op de COVID-afdeling

1
Afspraken maken met bezoekers en ervoor zorgen dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd tijdens het bezoek
2
Bedden en nachtkastjes ontsmetten
3
Reanimatiemateriaal controleren
4
Ombouwen van een gewone dienst naar een COVID-afdeling

Hoe worden de helpers in de zorg voorbereid op hun taken?

We voorzien voor de start sowieso een korte opleiding. Iedereen krijgt op voorhand e-learnings doorgestuurd over onder andere brandpreventie en privacy. Ook organiseren we een voormiddag waarin we heel kort de werking van het ziekenhuis toelichten.

We gaan hierbij in op enkele specifieke zaken, zoals: hoe ga je om met privacy? We benadrukken dat ze zeker geen foto’s mogen maken van patiënten. Het aspect ziekenhuishygiëne komt eveneens aan bod. Hoe zorg je ervoor dat je niet besmet raakt en anderen niet besmet?

Tot slot leggen we ook uit met welke materialen ze moeten werken en krijgen ze de kans om even te oefenen. In de namiddag starten ze dan meteen op de afdelingen zelf.

Hoelang blijven de helpers aan de slag in het ziekenhuis?

We zullen hen inschakelen zolang de coronacrisis duurt. Op langere termijn is het wel de bedoeling om hen te vervangen door mensen met een diploma in de zorg. De helpers krijgen nu telkens een contract van 3 maanden. Na elke 3 maanden volgt er een evaluatie waarbij ook naar hun wensen wordt geluisterd. Als iemand voortijdig terug op zijn of haar huidige job kan beginnen, is dat zeker mogelijk. Over het algemeen is het project absoluut een succes te noemen.