De dienst Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie breidt activiteiten uit naar campus SFX

De dienst Mond-kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) heeft een nieuwe consultatiedienst op campus SFX. Patiënten zijn er welkom voor een eerste consult, ingreep of controleraadpleging.

Wat is het doel van de nieuwe dienst?

Alle chirurgen van de dienst MKA beheersen de basistechnieken- en ingrepen binnen de orale chirurgie. Daarnaast spitst elk staflid zich in het bijzonder toe op een bepaalde subdiscipline. De nieuwe locatie geeft het team MKA-chirurgen meer ruimte om hun activiteiten verder uit te bouwen en te verfijnen.

Waarvoor kan men er terecht?

Net als op campus Sint-Jan krijgen patiënten hoogwaardige poliklinische zorg. Denk aan ingrepen zoals de chirurgische verwijdering van tanden, ingrepen op de kaakbeenderen, plaatsing van tandimplantaten en verwijdering van kleine letsels aan de slijmvliezen of huidletsels in het gelaat.

Ook krijgen ze advies over kaakcorrecties, kaakgewrichtsproblemen en speekselklieraandoeningen, of de behandelmogelijkheden bij snurken of OSAS (obstructief slaapapneusyndroom).

Het is eveneens mogelijk om andere ingrepen in het ruimere gebied van het gelaat en de hals bespreken.

Tot slot is de locatie ook uiterst geschikt voor de uitvoering van ingrepen onder intraveneuze sedatie. Men werkt hiervoor samen met de dienst Anesthesie. Er is een ontwaakruimte beschikbaar met vier bedposities. Deze zijn volledig uitgerust met de nodige monitoring voorzieningen.

Hoe ziet de dienst eruit?

De dienst heeft drie ruime en identieke behandelzalen. Alle medische apparatuur is volledig nieuw. Er is ook een Cone Beam CT aanwezig. Hiermee kan men problemen ter hoogte van de tanden, kaakbeenderen, sinussen of kaakgewrichten ter plaatse direct in beeld brengen. Ook maakt het toestel het mogelijk om het aanwezige botvolume voor implantaatplaatsing meteen te evalueren.