logo

Ook dit was 2022

Ook dit was 2022

Een derde Smiley-certificaat voor de ziekenhuiskeuken en restaurants

De ziekenhuiskeuken en restaurants van de Brugse campussen ontvingen voor de derde keer op rij het Smiley-certificaat. Dit betekent dat zij voldoen aan de processen voor voedselveiligheid en -kwaliteit volgens het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. De Smiley geldt niet alleen voor de centrale keuken en restaurants, maar ook voor de melkkeukens en afdelingskeukens op de verpleegeenheden. Het ziekenhuis zorgt er dus voor dat al het voedsel veilig en van hoge kwaliteit is. Maar de inspanningen stoppen hier niet. De HACCP-coördinator geeft namelijk voortdurend bijscholingen aan de medewerkers van de voedingsdiensten en logistieke medewerkers op de verpleegeenheden. Ze hebben ook plannen om hun systemen verder te digitaliseren. Het ziekenhuis blijft dus hard werken om de veiligheid en kwaliteit van het voedsel te garanderen!

Een derde Smiley-certificaat voor de ziekenhuiskeuken en restaurants

Opnieuw een BFHI-label voor AZ Sint-Jan

AZ Sint-Jan kreeg opnieuw het Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI)-label toegekend! Om zo’n label te behalen voldoen we aan een aantal voorwaarden:

  • 10 Vuistregels: eerst en vooral de 10 vuistregels voor borstvoeding respecteren die door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef bepaald zijn.
  • Een moedervriendelijk beleid voeren voor alle mama’s die gaan bevallen. Dat houdt in dat de mama’s veel keuzes krijgen over hoe ze willen bevallen en hoe ze zich daarop willen voorbereiden.
  • Regelgeving respecteren: Ook belangrijk is dat we de internationale marketing-regelgeving van de WHO respecteren die de reclame voor kunstvoeding aan banden legt.
Opnieuw een BFHI-label voor AZ Sint-Jan

Onze Podcazts

“PodcAZt” is de podcastreeks waarin artsen en teamleden van AZ Sint-Jan verschillende onderwerpen bespreken die patiënten kunnen interesseren. De eerste aflevering van podcAZt werd gepresenteerd door de otolaryngologen, dr. Bob Lerut en dr. Anne-Sophie Vinck. In deze aflevering bespreken zij de werking van geur en smaak en wat er kan misgaan met deze zintuigen. Andere afleveringen gingen onder andere over allergie bij kinderen en volwassenen en huidziekten. Alle afleveringen van “PodcAZt” zijn te vinden op de website van het ziekenhuis en worden ook verzameld op één pagina op azlink.be.

Onze Podcazts

Onze eerste Unichir-missie

In 2022 heeft het initiatief Unichir van Dr. Réginald Moreels een officiële missie uitgevoerd in de Béni-regio in Oost-Congo om medische hulp te bieden. Bart De Beir, adjunct-hoofdverpleegkundige van ons operatiekwartier, ging mee en was erg enthousiast over de erkenning die ons ziekenhuis daar kreeg. We willen onze kennis en kunde delen met de lokale bevolking en een blijvende samenwerking uitbouwen om de hele regio te voorzien van basisgezondheidszorg. De erkenning die ons ziekenhuis kreeg in Béni is groot en de lokale bevolking waardeerde onze uniformen en de nieuwe vleugel van het ziekenhuis die de naam 'Hôpital Saint-Jean' kreeg. We willen onze samenwerking voortzetten om de lokale bevolking te helpen en onze kennis te delen om zo de hele regio van gezondheidszorg te voorzien.

Onze eerste Unichir-missie